Χρειάζεσαι βοήθεια;

Μπορείς να απευθυνθείς στα παρακάτω:

 

“11528 – Δίπλα Σου”


Μια γραμμή σε στηρίζει. Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης “11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” για λεσβίες, γκέι, αμφί, τρανς, τις οικογένειές τους και για εκπαιδευτικούς.  Λειτουργεί για όλη την Ελλάδα κι είναι ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ! Είμαστε εδώ, για να σε ακούσουμε, τη στιγμή που το χρειάζεσαι περισσότερο. Μπορείς να μας μιλήσεις ανοιχτά για οτιδήποτε σε απασχολεί.


Δευτέρα-Παρασκευή 12:00-18:00, δυνατότητα επικοινωνίας μέσω Skype & δωρεάν διά ζώσης συνεδρίες για ΛΟΑΤΚΙ άτομα, οικογένειες, γονείς, εκπαιδευτικούς.

Αρμόδιοι φορείς υλοποίησης του Έργου: Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος (ΟΛΚΕ), «Θετική Φωνή», «Athens Pride» και «Thessaloniki Pride».

Πες το Σ’ Εμάς

Έργο που υλοποιείται από την Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, με στόχο την καταγραφή περιστατικών ομοφοβικής, τρανσφοβικής βίας και διακρίσεων, την αντιμετώπιση των συνεπειών τους, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Όταν σε προσβάλλουν επειδή κρατιέστε χέρι χέρι στο δρόμο, όταν απειλείσαι λόγω της εμφάνισής σου, όταν φοβάσαι να δείξεις αυτό που πραγματικά είσαι … Πες το σ’ εμάς!

Κάνε την εμπειρία σου να μετρήσει ενάντια στην ομοφοβία, την αμφιφοβία και την τρανσφοβία

 

 

Transcending Youth – Υποστήριξη Τρανς Νέων

Αν είσαι νέο τρανς ή non-cis άτομο και θέλεις να ενημερωθείς για τις διαδικασίες που υπάρχουν σχετικά με την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου και την αλλαγή εγγράφων, ή τις διαδικασίες για ιατρική φυλομετάβαση (transition) έλα σε επικοινωνία μαζί μας!

Στόχος μας είναι:

  • Να ενημερώσουμε τα νέα τρανς άτομα για διαδικασίες νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου και ιατρικής φυλομετάβασης (transition).
  • Να υποστηρίξουμε τα νέα τρανς άτομα παρέχοντας συνοδευτικές υπηρεσίες στις αρμόδιες υπηρεσίες για διαδικασίες αλλαγής εγγράφων ή ιατρικής φυλομετάβασης.
  • Να βοηθήσουμε τα νέα τρανς άτομα να ενδυναμωθούν και να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους μέσα από εκπαιδεύσεις.
  • Να δημιουργήσουμε έναν ασφαλή χώρο, στον οποίο τα νέα τρανς άτομα θα μπορούμε να βρισκόμαστε, να γνωριζόμαστε και να συζητάμε για ζητήματα που μας απασχολούν.
  • Να ενημερώσουμε και να εκπαιδεύσουμε επαγγελματικά στελέχη, μέλη και εθελοντές οργανώσεων που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας σε ζητήματα που αφορούν τα τρανς άτομα.
  • Να ενισχύσουμε την ορατότητα των τρανς νέων και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία για τα ζητήματα που μας αφορούν.

Ομάδες ενδυνάμωσης για LGBTQ+ άτομα

Η Colour Youth ανακοινωνει τη λειτουργία ομάδων ενδυνάμωσης για LGBTQ+ άτομα, για 6η συνεχόμενη χρονιά!

Σκοπός των ομάδων είναι η διερεύνηση διαφορετικών ταυτοτήτων όπως τις βιώνει το κάθε άτομο ξεχωριστά και το μοίρασμα εμπειριών και συναισθημάτων. Aπώτερος στόχος μας είναι η προσωπική μας ενδυνάμωση μέσα από την αλληλεπίδραση και τη συνύπαρξη σε έναν ασφαλή χώρο.

Oμάδες ενδυνάμωσης:

  • Ομάδα Σεξουαλικού Προσανατολισμού, για non-straight άτομα (Λεσβίες, γκει, μπαι, ασεξουαλ, πανσεξουαλ, queer και άλλα)
  • Ομάδα Ταυτότητας Φύλου: για non-cisgender άτομα (τρανς άντρες, τρανς γυναίκες, non binary, genderqueer, questioning και άλλα).

Καθώς στόχος των ομάδων είναι η διερεύνηση των ταυτοτήτων σε βιωματικό επίπεδο, προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις ομάδες αποτελεί το να απασχολούν τα άτομα σε προσωπικό επίπεδο ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου, αντίστοιχα.

Κάθε άτομο μπορεί να λάβει μέρος σε όλες τις ομάδες και για όσες συναντήσεις των ομάδων επιθυμεί.

Ενδυναμώνοντας την τρανς κοινότητα

Το έργο «Ενδυναμώνοντας την τρανς κοινότητα», ξεκίνησε να υλοποιείται ως συνεργασία ανάμεσα στην PRAKSIS και το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, τον Ιανουάριο του 2017. Σκοπό έχει να υποστηρίξει την κοινότητα των τρανς, και γενικότερα φυλοδιαφορετικών και ίντερσεξ ανθρώπων, μέσα από δράσεις προαγωγής υγείας και ενδυνάμωσης / ενίσχυσης δεξιοτήτων σε τομείς όπως η διεκδίκηση δικαιωμάτων, η ανεύρεση πόρων, η επικοινωνία κ.α.

Το Έργο «Ενδυναμώνοντας την τρανς κοινότητα, δεν αφορά την στήριξη μόνο των τρανς ανθρώπων, αλλά την υποστήριξη και ενδυνάμωση των οικογενειών και των συντρόφων τους.

Πρόγραμμα σίτισης κατά της φτώχιας

Πολλοί τρανς συνάνθρωποί μας, λόγω της κρίσης που διανύουμε, αλλά κυρίως λόγω των πολλών και μεγάλων αποκλεισμών που βιώνουν στην καθημερινότητά τους και ιδιαίτερα στο χώρο της εργασίας, δεν είναι σε θέση να καλύψουν καθημερινές βασικές ανάγκες διαβίωσης.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), από την ίδρυση του στηρίζει τρανς ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ενώ από το 2013 μέχρι και σήμερα, στα πλαίσια του Προγράμματος για την καταπολέμηση της φτώχειας του Ιδρύματος Μποδοσάκη, εξασφάλισε την παροχή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε είκοσι πέντε (25) τρανς άτομα που έχουν καταθέσει τα σχετικά έγγραφα που δικαιολογούν την δυσκολία διαβίωσης.