Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Αθήνας (ΣΕΜΜΑ) είναι ένα νομικά αναγνωρισμένο πρόσωπο και το επίσημο επαγγελματικό σωματείο για όλες τις μαίες και τους μαιευτές που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Χωρίζεται σε 9 ενώσεις που δραστηριποιούνται σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. Από αυτές τις 9 ενώσεις, το Συμβούλιο Μαιευτικής της Αθήνας είναι το βασικό.

Ο ΣΕΜΜΑ  είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Ευρωπαικής Ένωσης Μαιών και της Διεθνούς Ένωσης Μαιών.


Όλες οι μαίες και μαιευτές είναι απαραίτητο να είναι εγγραμένες σε ενώσεις μαιών/μαιευτών για να ασκήσουν το επάγγελμα τους.

Ο ΣΕΜΜΑ  υποστηρίζει, εκπροσωπεί και εργαζεται για να ενισχυσει τις μαίες σε καθημερινή βάση. Σήμερα απαριθμεί 6000 μέλη που εκπροσωπούν το μαιευτικό επάγγελμα στην Ελλάδα. Ο ΣΕΜΜΑ δουλεύει με μαίες και μαιευτικές ενώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για να διασφλίσει τα δικαιώματα των γυναικών και την ίση πρόσβαση σε μαιευτική φροντίδα πριν, κατα τη διάρκεια και μετά τη γέννα. Υπάρχουν ολοένα αξαυνόμενα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η επέκταση της μαιευτικής φροντίδας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την καταπολέμηση της μητρικής και νεογνικής θνησιμότητας και νοσηρότητας.